Dronevideos

Užsisakykite dronų vaizdo įrašus iš „vDisain

Dronų vaizdo įrašai iš esmės pakeitė vaizdo įrašų pramonę, suteikdami net paprasčiausiam vaizdo įrašui naują dimensiją – orą. Daugybė dalykų iš oro atrodo nuostabiai ir galingai, o bepiločiai orlaiviai leidžia juos kuo geriau išnaudoti.

Kam tinka dronų vaizdo įrašai ir kur jie naudojami?

Filmavimas dronu turi daug privalumų:

  • galima daryti nuotraukas iš oro pigiau nei iš sraigtasparnio;
  • galite filmuoti mažose ir ribotose erdvėse, kur sraigtasparniai netelpa;
  • be įprasto kraštovaizdžio vaizdo, galima užfiksuoti naujas perspektyvas;
  • galima užfiksuoti daugiau vietų, pavyzdžiui, kraštovaizdžius, sporto aikštynus, pastatus.

Kas yra dronas ir kokie dronai naudojami filmavimui?

Dronas – tai nuotoliniu būdu valdoma bepilotė skraidyklė. Dronai naudojami įvairiose srityse ir gelbsti gyvybes, jas paima, užfiksuoja.

Kalbant apie filmavimui skirtus dronus, populiariausias prekės ženklas yra DJI, o jų dronai yra „Inspire”, „Mavic”, „Mini”, „Phantom”, kurie plačiai naudojami filmavimui.

Kas apsunkina filmavimą dronu?

Nors dronų galima įsigyti parduotuvėse ir, šiek tiek pasistengus, kiekvienas gali juos paskraidinti. Todėl 2010-aisiais dronai tapo populiarūs tarp paprastų žmonių. Tai buvo įmanoma ir dėl tuo metu Estijoje galiojusių teisės aktų, pagal kuriuos buvo galima prašyti vienkartinių leidimų.

2022. Tačiau 2007 m. sausį įstatymas pasikeitė ir visi dronų pilotai privalo įgyti pradinę nuotolinio piloto kvalifikaciją, t. y. išklausyti nuotolinio piloto mokymo kursą ir išlaikyti egzaminą. Kiekvienas dronų savininkas taip pat privalo užsiregistruoti Transporto agentūroje kaip operatorius.

Dronų operatoriai atliko visą darbą, jie žino vietoves ir žino, kur jie gali skraidyti tiesiog taip, o kur reikia specialių leidimų.

Filmavimui naudojamų bepiločių orlaivių baterijos dažnai veikia ne ilgiau kaip 15 minučių, todėl filmuotą medžiagą reikia nufilmuoti greitai. Norėdamas tai padaryti, drono operatorius turi žinoti, ką daro.

Filmavimas dronu – tai ne tik skraidymas ore su dronu su kamera ir skraidymas virš laukų. Yra daugybė filmavimo dronu būdų, o įgudęs dronų operatorius gali pasirinkti vaizdo įrašui tinkamą.

Paprasčiausias filmavimo būdas yra skrydis virš galvos, tačiau dronų operatoriai gali naudoti ir daugiau būdų, pvz:

  • filmuoti objektą, skriejantį pro pastoviame aukštyje skrendantį droną;
  • skristi per siaurą zoną. Pavyzdžiui, tarp dviejų gretimų pastatų;
  • objekto „atskleidimas”. Iš pradžių objekto nematote, bet dronas praskrenda virš jo, pvz., aukštyn kojomis, ir jį sufokusuoja;
  • skristi žemyn galva. Tai leidžia pažvelgti iš kitos perspektyvos ir užtikrina, kad sraigtai ir atraminės svirtys būtų už rėmo ribų;
  • skrieja aplink dronu filmuojamą objektą;
  • dronas „seka” judančią figūrą ir laiko ją kadre.

Kodėl verta užsisakyti dronų vaizdo įrašą iš „vDesign”?

vDisain apima visas būtinas nuorodas. Turime kvalifikuotų dronų operatorių, moderniausios įrangos ir patirties planuojant filmavimą dronais. Taip pat galime duoti vertingų patarimų, kur naudoti dronų įrašus pilnametražiame vaizdo įraše ir kur filmuoti.

Kokia yra dronų vaizdo įrašų kaina?

Nustatant dronevideo kainą atsižvelgiama į šiuos veiksnius:

  • Klipo ilgis
  • Logistika (atstumas nuo didžiųjų miestų – Talino, Tartu, Viljandžio, Kuresarės)
  • filmavimo sudėtingumas (pvz., ar reikia skristi per siauras erdves ir pan.)

Susisiekite su mumis! Pažiūrėkime, ar rasime bendrą kalbą ir pamatysime, kaip galime jums padėti.