Svetainės kūrimas

Kuriame svetaines jūsų verslui

Nors turėti svetainę yra geriau nei jos neturėti, būtų protinga ją tinkamai sukurti, nes svetainė yra pirmasis kontaktas su potencialiu klientu. Šiais laikais visos save gerbiančios įmonės turi interneto svetaines, o įtemptose lenktynėse pirmauja tas, kurio svetainė yra geresnė už kitas.

Ypač jei dalis jūsų verslo vykdoma internetu, neužtenka „geros” svetainės – reikia „labai geros” svetainės.

Mes sukūrėme Webquer viešųjų pirkimų platformą ant Laravel ir VueJS karkaso. Projektas truko 4 mėnesius. Taip pat sukūrėme pasirinktinį administratoriaus skydelį, skirtą naudotojams valdyti ir pirkimams tvirtinti. Aplinkos struktūra yra vieno puslapio programa, todėl svetainės įkrovimo greitis yra didesnis nei kraupus.

Veikiančią svetainę galima atpažinti iš….:
  • Gerai suprojektuotas ir gerai veikia

Jūsų svetainė informuoja apie jūsų įmonę, produktus ir (arba) paslaugas bei prekės ženklą. Todėl svarbu būti vizualiai patraukliems ir sudaryti profesionalų įspūdį. Arba būkite humoristai, arba kokia yra jūsų prekės ženklo kalba. Neperkraukite visos svetainės tekstu, rodykite nuotraukas, vaizdo įrašus. Svetainė taip pat turi būti įdomi vartotojui, nes anksčiau ar vėliau internetekonkuruosite su viskuo, kas įdomu. Dažnai akį traukiantis vaizdas ar vaizdo klipas būna lemiamas ir neleidžia lankytojui reikiamu momentu išsikrauti dopamino, bet suteikia jam priežastį pasilikti svetainėje.

Ne mažiau svarbus yra svetainės greitis ir tai, kad ji veiktų be klaidų. Jei pradinis puslapis atidaromas ilgiau nei vieną sekundę, lankytojas blokuojamas. Kuriant svetainę vertėtų laikytis galiojančių žiniatinklio standartų ir reguliariai tikrinti greitį bei našumą. Vienas iš ekspertų patarimų – kasdien atlikti savo klientų kelionę internetu.

  • Lengva naudoti

Žmonės negailestingai kenčia. Nėra prasmės versti juos kasti ir kasti ieškant reikiamos informacijos. Vartotojo patirtis (UX) – tai galinga grandis, kuri nukreipia lankytoją į svetainę ir išlaiko jį joje. Naudotis svetaine turėtų būti paprasta, o naudotojui neturėtų kilti klausimų, kur jį nuves mygtukas ir kurioje puslapio vietoje jis ras svarbiausią informaciją. Pavyzdžiui, jei žinote, kad tam tikras produktas pritraukia daugiausiai lankytojų į jūsų svetainę, išskirkite jį pirmajame puslapyje arba pridėkite nuorodą į jį meniu juostoje.

Jūsų svetainė turėtų būti skirta tiek „ieškotojams”, kurie joje ieško ko nors konkretaus, tiek „naršytojams”, kurie tiesiog naršo.

  • Lyginamas su mobiliaisiais telefonais

Šiandien daugiau nei 50 % internetinių sandorių atliekama mobiliaisiais telefonais, ir ši dalis kasmet didėja, todėl čia nėra jokių abejonių. Paieškos sistemos algoritmui taip pat svarbu, kad svetainė būtų pritaikoma mobiliesiems įrenginiams. Pati „Google” nurodė, kad jos algoritmas palankesnis svetainėms, optimizuotoms mobiliesiems įrenginiams.

  • Naujas ir vertingas turinys

Būkite prasmingi, įdomūs ir švieži. Vartokite tikslinei auditorijai suprantamą terminologiją – venkite žargono, pernelyg formalizuoto žargono. Pavyzdžiui, nesakykite „vartojimas mažėja”, sakykite „vartojimas mažėja”.

Kancleris: „Dangą klojame nuo 1976 m.”

Geriau: „Grindinio trinkeles klojame nuo 1976 m.”

Klerkas: „Manome, kad mūsų darbe svarbu tinkamai bendrauti.”

Geriau: „Mes galime bendrauti kaip žmonės.”

Naršytojų dėmesys trunka kelias sekundes, todėl be ilgų pokalbių pereikite prie pagrindinės žinutės. Verta vengti ilgų įžangų ir skambių žodžių kartojimo.

Kartkartėmis į svetainę įtraukite šviežio turinio. Taip tikslinė auditorija turės priežastį grįžti į svetainę, o paieškos sistemų algoritmams patiks naujoji svetainė.

  • Lengvai prieinama kontaktinė informacija

Potencialus klientas nesiruošia jūsų ieškoti. Suteikite jam galimybę lengvai su jumis susisiekti. Siūlykite įvairius susisiekimo būdus: telefoną, el. paštą, socialinės žiniasklaidos pokalbių langelį, užklausos formą.

  • Ką galėtų daryti naudotojas?

Jei svetainė nenukreipia lankytojų ką nors daryti, tai nebus padaryta. Apie ką yra jūsų svetainė? Ar jūsų tikslas yra išskirtinis ir pasiekia naudotojus? Naujienų žurnalai ir tinklaraščiai taip pat nori, kad naudotojai skaitytų straipsnius, prenumeruotų socialinę žiniasklaidą, atsisiųstų naudingos medžiagos, prenumeruotų naujienlaiškius. Koks galėtų būti jūsų svetainės tikslas?

  • atsižvelgiama į paieškos sistemas ir socialinę žiniasklaidą

Kad svetainė būtų naudinga, jai reikia lankytojų. Todėl svetainė turi atitikti paieškos sistemos algoritmą ir patekti į paieškos sąrašus. Tai atliekama nustatant raktinius žodžius, kurių naudotojai dažniausiai ieško jūsų domene. Šie raktažodžiai turėtų būti naudojami skirtingose svetainės vietose.

Visa tai jau automatiškai įdiegta į „vDesign” projektus. Taigi, jei rasime bendrą kalbą, jums nereikės vargintis dėl pirmiau minėtų dalykų, tačiau bendradarbiavimas visada vyksta sklandžiau, jei klientas yra susipažinęs su svetainių kūrimo pagrindais.

Scarab Saugumo tarnyboje dirba daugiau kaip 230 žmonių. Sukūrėme jiems įmonės svetainę. Iššūkis buvo pateikti didelį kiekį informacijos patogiai, ir tai mums pavyko puikiai.

Koks yra svetainės kūrimo procesas?

Klientas pasako, ko jam reikia, o „vDisain” pateikia sprendimą.

Klausimai, kuriuos reikia užduoti pradedant projektą:

  • Koks yra pagrindinis svetainės tikslas?
  • Kas yra tikslinė auditorija?
  • Kur klientai gali jus rasti dabar? Kokie buvo rinkodaros kanalai?
  • Kokie produktai ir (arba) paslaugos turėtų būti rodomi svetainėje ir koks turinys turėtų būti pateiktas? Ar turinį kuria klientas, ar profesionalus tekstų autorius?
  • Kokių vaizdų jau yra ir kokių dar reikėtų sukurti?
  • Kas yra konkurentai? Koks yra rinkos pranašumas prieš konkurentus?
  • Kokie vDisain darbai jums patinka, o kokios interneto svetainės iš interneto erdvės patraukė jūsų dėmesį?
  • Kiek kalbų turėtų būti sukurta svetainėje?
  • Ar reikia sukurti specialius sprendimus ir efektus?
  • Ar svetainę sukursime pagal dizaino šabloną, ar leisime dizainą kurti aukso medaliu apdovanotam dizaineriui?
  • Kaip senasis logotipas derėtų su naujuoju dizainu? Gali tekti sukurti naują vizualinį identitetą.
  • Kiek norite investuoti?

Gavęs šią informaciją, dizaineris sukuria svetainės dizainą. Jei ji atitinka kliento lūkesčius ir tikslus, pradedame kurti svetainę.

Kaip atrodo „WordPress” svetainės kūrimas?

„WordPress” yra plačiausiai pasaulyje naudojama platforma svetainei kurti. Tai bene veiksmingiausias ir efektyviausias sprendimas. „WordPress” sistemoje yra tūkstančiai šablonų, todėl svetainę galima sukurti turint minimalų programavimo įgūdžių. Todėl žiniatinklio kūrėjas taip pat sugaišta mažiau valandų, o klientas gauna geresnį rezultatą. „WordPress” taip pat siūlo patogią naudotojo sąsają, kuri leidžia lengvai atnaujinti svetainę ateityje, o norint įkelti naujų vaizdų, straipsnių ar redaguoti tekstus, nereikia būti programuotoju.


Pažvelkite į „WordPress” sukurtas „vDisain” svetaines.

Kodėl verta rinktis „WordPress” savo svetainei?

  • „WordPress” turi tūkstančius priežasčių jį naudoti. Tai padeda efektyviai kurti svetainę, nes nereikia pradėti nuo nulio.
  • Be to, kas išdėstyta pirmiau. Nepriklausomai nuo pagrindų, „WordPress” puslapiuose galite redaguoti ir kurti viską.
  • „WordPress” palaiko daugumą failų tipų.
  • „WordPress” turi draugišką ir greitą palaikymą bei milijonų naudotojų bendruomenę. Todėl kiekvienam rūpesčiui spręsti rasite straipsnį, forumo diskusiją ar vaizdo įrašą.
  • „WordPress” sukurtoms svetainėms palankūs paieškos sistemų algoritmai, o „Google” joms teikia pirmenybę labiau nei svetainėms, sukurtoms kitose platformose.
  • „WordPress” yra apsaugotas. Kadangi „WordPress” yra populiariausia sistema, jų verslui labai svarbu, kad svetainės būtų saugios. Jei ši sistema nebūtų saugi, tokie pasauliniai prekių ženklai kaip „TED”, „TechCrunch”, UPS, CNN ir kiti nebūtų naudojęsi „WordPress”.

Kiek kainuoja interneto svetainė?

Taip pat pakalbėkime apie pinigus. Kainų sistemą nustato kliento biudžetas, pagal kurį „vDisain” sukuria geriausią įmanomą sprendimą.

Biudžetą daugiausia lemia:

  • Kiek yra papildomų puslapių?
  • Kiek kalbų?
  • Ar jums reikia paprasto, ar konkretesnio dizaino?
  • Ar interneto svetainės turinys turi būti išraiškingas, ar pakanka paprasto teksto?
  • Elektroninės parduotuvės įrenginys. Ar svetainėje turi būti galima įsigyti?

Svetainių kūrimas ir dizainas

„vDesign” misija – kelti žiniatinklio sprendimų standartus. Sukūrėme svetaines šimtams klientų iš 10 skirtingų šalių, todėl turime sistemas, kaip sukurti veikiančią ir gerai atrodančią svetainę.

„vDesign” atlikto darbo apžvalgą rasite čia.

Parašykite mums el. laišką ir apsikeiskime idėjomis, kaip galime pakelti jūsų verslą į dangų.